Spoštovani.

Društvo vzgojiteljev dijaških domov Slovenije vas vabi na 54. srečanje vzgojiteljev in strokovnih delavcev dijaških domov, ki ga letos organiziramo skupaj z dijaškimi domovi dolenjske regije.

V sredo, 26. 6 in v četrtek, 27. 6. vas vabimo v Belo krajino!

Bela krajina je slikovit kotiček Slovenije, kjer te pričakajo očarljivi vinogradi, bele breze in reka Kolpa. Črnomelj, Metlika in Semič so kraji samosvoje folklore, domačih obrti, vina in izvrstnih jedi.
V sproščenem ritmu bomo uživali v lokalnih dobrotah, kot je belokranjska pogača, ter v vrhunskih vinih. Spoznali bomo bogato kulturno dediščino in doživeli pristno gostoljubnost domačinov.
Obiskali bomo staro šolo Bistra buča/Bistra glava, kjer učna ura poteka na šaljiv in zabaven način. Je turistična zanimivost, katere idejni oče je Belokranjec Toni Gašperič. Nastala je z željo obiskovalcem prikazati Belo krajino na drugačen in zabaven način.

Zanimiv bo tudi ogled Šokčevega dvora, ki je v muzej preoblikovana tradicionalna kmečka hiša, kjer v vsakem kotičku živi spomin na stare čase. Ohranjeni predmeti pričarajo duh nostalgije in krušna peč kar sama riše sliko družine, ki se je ob večerih grela ob njej. Ljubitelji starih običajev lahko doživite prikaz tučnje lanu, pisanja pisanic, filcanja volne, vezenja, spletanja košar in opletanja steklenic.

Odpravili se bomo tudi v okolico Semiča, kjer se nahaja slikoviti izvir reke Krupe, ki je ena najbolj obiskanih točk v Beli krajini. Tam si bomo odpočili svoja čutila ob zvokih narave, ki imajo dokazano zdravilno moč, saj umirjajo nemirne misli.

Kolpa! Verjetno prva in najbolj znana asociacija na Belo krajino. Najdaljša slovenska obala je raj za tako za aktivne in za tiste, ki si želijo miru. Če nam bo vreme naklonjeno bomo čas izkoristili tudi za kopanje v najtoplejši slovenski reki.

To, in še mnogo več vas čaka, če se nam pridružite, saj smo pripravili zanimiv in pester program – več informacij pa najdete v priponki.

Na srečanje se lahko prijavite preko spletne prijave:

PRIJAVA 

Kotizacija za srečanje znaša 160 € za člane (s poravnanimi obveznostmi do DVDDS) in 190 € za nečlane (upokojeni aktivni člani DVDDS imajo 10 % popusta na ceno kotizacije).

Plačate jo po prejemu računa.

Nočitev v Hotelu Bela krajina ni vključena v kotizacijo.

Prijava na srečanje ne pomeni tudi prijava nočitve in obratno.

Rok za prijavo na srečanje in za rezervacijo namestitve je petek 14. 6. 2024.

V okviru srečanja bo potekal tudi redni letni zbor članov DVDDS in strokovno predavanje Mateje Petric z naslovom: »Poskrbimo zase, da bomo znali in da bomo lahko poskrbeli tudi za druge.«

Za vse dodatne informacije pišite na info@dvdds.si .

Pridruži se nam 26. in 27. junija in skupaj za nami uživajte v krajih, kjer narava in tradicija ustvarjata nepozabne trenutke!

V imenu organizatorjev

Saša Jerman Šterk
predsednica DVDDS