26. in 27. junija je v Strunjanu potekalo 48. strokovno srečanje vzgojiteljev dijaških domov Slovenije, v organizaciji Društva vzgojiteljev dijaških domov Slovenije ter vzgojiteljev južno primorske regije.

Kot uvod v srečanje je bil izpeljan redni letni zbor članov društva, na katerega sta nas prišli pozdraviti ga. Elvira Šušmelj iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter dr. Silva Bratož s Pedagoške fakultete iz Kopra. Sledilo je strokovno predavanje dr. Marka Pavlihe z naslovom: »Pritisnimo na tipko Človek«.
V popoldanskem času smo imeli voden ogled strunjanskih solin ter postanek na Turistični kmetiji Giassi. Zvečer je sledil kulturni program, ki ga je pripravila Vokalna skupina Tamariske.

Naslednji dan nas je pot vodila v Koper, kjer smo imeli voden ogled Luke Koper in kasneje še ogled slovenske obale z barke.

Srečanje je ponudilo bogat in zanimiv program, za kar gre zahvala vzgojiteljem dijaških domov južno primorske regije. Preko 50 udeležencev je imelo priložnost izmenjati poglede, mnenja in izkušnje o delu in stanju v dijaških domovih. Prisotni na srečanju menimo, da so priložnosti, ko se lahko srečamo in pogovorimo, neprecenljive in jih je vsekakor vredno izkoristiti.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi v galeriji.